Çağrı Merkezi Numaramız: 0850 850 64 24

Alanya'da Mutlaka Yapılması ve Gidilmesi Gereken Yerler Listesi
Bir tatil kenti olarak Alanya, yerleşik yaşayanlara ve ziyaretçilerine her türlü aktivite, spor, dinlenme, etkinlik, alışveriş gibi birçok aksiyon ve olanaklara sahiptir. Burada bu imkanların bir kısmını sizler değerli misafirlerimiz için derleyip düzenledik.
Antalya’nın gözde İlçereinden Alanya hem deniz-kum-güneş üçlemesiyle hem de doğal, tarihi ve tabii güzellikleriyle de üç mevsim baharın yaşandığı eşsiz bir şehirdir.
Tarihin sokaklarında gezerken burnunuza hoş meyve kokularının dolmasını, gözünüzün alabildiğine masmavi denizi ve dalga seslerinin ruhunuzu okşadığı bir yeri, sadece deniziyle de değil buz gibi içinizi titretecek akarsularında serinlerken pişmekte olan balık kokusunun başınızı döndürdüğünü hayal edin, her tarafından ayrı bir güzelliğin dikkatinizi çekeceği böyle bir yer var mı diye merak ediyorsanız sizleri Alanya’daki RED villalarımıza tatile davet ediyoruz. Her dakikasından zevk alacağınız unutulmaz bir tatil için villanız hazır peki ya siz...?
Alanya Kalesi

Burası Neresi? Alanya’nın simgesel ve tarihi yapılarından biri olan Alanya Kalesi, denizden yaklaşık 250 metre kadar yüksekte bir yarımada üzerinde yer alıyor. Alanya Kalesi, eskiden Kandeleri olarak anılan ilçede, Helenistik dönemde inşa edilmiş, 13.yüzyılda Selçuklu sultanı I.Alaeddin Keykubad tarafından tekrar düzenlenip bir kaleye dönüştürülmüştür. 83 kule ve 140 burçtan oluşan kalede, ayrıca yerleşimdeki su ihtiyacını karşılamak için 1200 kadar sarnıç bulunuyor. Sekizgen bir mimariye sahip olan kalenin uzun ve görkemli surları Kızılkule’ye kadar uzanıyor.
Neden Gitmeliyim? Anadolu tarihini anlatan bir açık hava müzesi niteliği taşıyan Alanya Kalesi, Selçuklu Devleti’nin Sinop’tan sonra ikinci tersanesi olan ve Alaeddin Keykubat’a “İki Denizin Sultanı” unvanını kazandıran tersaneye ve tophaneye ev sahipliği yapıyor. Alanya Kalesi’nde günümüzde de yerleşim devam etmekte olup; kale civarında birçok tarihi ev ve konak bulunuyor.
Kaçırmayın! Kale içi sokaklarında açılan tahta tezgahlarda Alanya sakinlerine ait ipek ve pamuklu dokumalar ve değişik figürlerde boyanan su kabakları gibi el emeği göz nuru ürünler satılıyor. Ayrıca tezgahların bir kısmında Alanya’nın yöresel lezzetleri misafirlerin ve turistlerin beğenisine sunuluyor.
Alanya Arkeoloji Müzesi

Burası Neresi? Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden getirilen Lidya, Urartu, Frig dönemlerine ve Tunç Çağı’na ait kalıntılar ve eserlerle birlikte 1967 yılında açılan Alanya Arkeoloji Müzesi, Saray mevkiinde yer almaktadır. M.Ö. 625 yılına ait Fenike dilinde bir taş yazıtın sergilendiği müze, bulunan en eski kalıntılara ev sahipliği yapan oldukça nitelikli bir müzedir. Müzede ayrıca Klasik, Arkaik, Hellenistik, Bizans ve Roma dönemlerine ait mermer, bronz, pişmiş toprak, mozaik ve cam buluntuları, kül kutuları ve sikkelerden oluşan zengin bir koleksiyon sergilenmektedir.
Neden Gitmeliyim? Alanya ve çevresinde bulunan eserleri bir çatı altında toplayan müze, Anadolu Medeniyetleri ve İslam Eserleri müzesinden devredilen birçok eseri de bünyesinde bulundurmaktadır. Gezerken birçok döneme ait izlere rastlayabileceğiniz müze, arkeolojik eserlerin yanı sıra etnoğrafik eserlere de ev sahipliği yapmaktadır. Etnoğrafik alanda, Alanya ve çevresinin folklorik özelliklerini yansıtan, alaçuvallar, Yörük kilimleri, heybeler, işleme örnekleri, giysiler, silahlar, takılar, günlük kullanım kapları, yazı takımları ve el yazmaları gibi objelerden oluşan eski bir Alanya evine ait günlük bir oda sergilenmektedir.
Kaçırmayın! Müzenin en önemli eserlerinden ve dramatik bir öyküye sahip olan Herakles’in heykelini mutlaka görmenizi öneririz. Alanya Kalesi’ne çıkış yolunun başlangıç noktasında yer alır.
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi

Burası Neresi? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1935 yılında yaptığı Alanya gezisi sırasında dinlenmek için ziyaret ettiği ev, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1984 yılında Atatürk Evi ve Müzesi olarak düzenlenmiştir.
Neden Gitmeliyim? Toplam 295 esere ev sahipliği yapan müze içerisinde Atatürk’ün şahsi eşyalarının bulunduğu özel oda en sık ziyaret edilen kısım. Müze içerisinde Atatürk’ün Alanya ziyaretine ait fotoğrafları, Alanya halkına yazısını ve birçok tarihi belgeyi görebilirsiniz. Müzenin ikinci katında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze kadar basılan madeni ve kağıt paralar, pullar, hatıra paraları sergilenmektedir.
Kaçırmayın! Alanya Atatürk Evi ve Müzesi’nde geleneksel bir yatak odası, kadınların günlük yaşamda kullandığı odalar ve eski çocuk odası örneği gibi Alanya yöresine dair ipuçları veren etnoğrafik bir alan bulunuyor.
Kleopatra Plajı

Burası Neresi? Dünyaca ünlü bir plaj olan Kleopatra Plajı, Alanya’da Kızlar Pınarı mevkiinde yer alıyor. Tarihte, Alanya ve çevresinin Roma generali Antonius tarafından, Mısır kraliçesi Kleopatra’ya hediye edildiği ve Kleopatra’nın da her gün banyo yapmak ve yüzmek için, kale yamacındaki bu plaja indiği rivayet ediliyor. Bu rivayetten dolayı Kleopatra adını alan plaj, tertemiz ve masmavi suyuyla, sıcacık yaz günlerinde ferahlamak için harika bir seçenek oluyor. Her yıl yaz sezonun açılmasıyla birlikte turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kleopatra Plajı, ince kumu ve berrak deniziyle Mavi Bayraklı Plaj olarak hizmet veriyor.
Neden Gitmeliyim? Hikayeye göre dönemin güzelliği dillere destan Mısır Kraliçesi Kleopatra, Akdeniz seyahatlerinde bu plaja uğramadan edemezmiş; haliyle plaj da kendi adıyla anılmaya başlanmış. O günden beri doğal yapısını koruyan plaj, geniş bir alana yayılmıştır. Altın rengi kumları, berrak denizi ve temiz çevresi nedeniyle Kleopatra Plajı, mavi bayrağa sahiptir. Plajda yeme-içme ihtiyacınızı giderebileceğiniz büfeler ve su sporları için ekipman kiralayabileceğiniz alanlarda mevcut.
Kaçırmayın! Kleopatra Plajı’na giriş tamamen ücretsiz. Lakin şezlong ve plaj şemsiyesi için ücret alınıyor. Kıyı boyunca paraşüt, tekne, deniz bisikleti ve jet ski gibi yararlanabileceğiniz birçok aktivite aracı bulunuyor.
Sapadere Kanyonu

Burası Neresi? 2008 yılında Alanya kaymakamlığı katkılarıyla düzenlenip, Türkiye turizmine kazandırılan Sapadere Kanyonu, Alanya’nın 40 kilometre doğusunda, Sapadere Köyü’nde yer alıyor. Sapadere Kanyonu, 750 metre uzunluğunda, 400 metre yüksekliğinde, çelik desteklerle inşa edilmiş bir yürüyüş parkurundan oluşuyor. Kanyonun girişinde ayrıca bir mesire yeri ve kır gazinosu bulunuyor. Kanyonun girişinden yaklaşık 300 metre içeride ise harika bir şelale gürül gürül akan sularıyla ziyaretçilerini karşılıyor.
Şelale, alan ahşap ve çelik yapı malzemesi kullanılarak inşa edilmiş, çevreye zarar vermeyen ve gerektiğinde kaldırılabilecek bir platform şeklindeki yüzme havuzuna dökülüyor. Dileyenler kaynağı yaylalardan gelen buz gibi şelale suyunda yüzüp, ferahlayabiliyor. Ayrıca suda tutulan taptaze alabalıklar, çevredeki restoranlarda tava ve ızgara şeklinde servis ediliyor.
Neden Gitmeliyim? Sapadere Kanyonu’nu ve sahip olduğu tabiatı, Alanya tatilinizde mutlaka uğrayıp görmeniz gerekiyor. İnsana huzur ve keyfi tattıran kanyonda şelalenin döküldüğü noktada yüzebilir anın tadını çıkarabilirsiniz. 750 metre uzunluğundaki kanyonda, yürüyüş yapanların dinlenmesi için dağın oyuk kısmına inşa edilen kafeteryaya uğrayabilir, çayınızı veya kahvenizi içip yemyeşil orman manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
Kaçırmayın! Alanya ile Sapadere Köyü arasında tarifeli toplu taşıma hizmeti verilmediği için Sapadere Kanyonu’na yalnızca safari turları gibi farklı konseptli turlara katılarak veya özel araç kiralayarak ulaşabilirsiniz.
Damlataşı Mağarası

Burası Neresi? 1948 yılında mayın patlaması sonucunda gün yüzüne çıkan Damlataş Mağarası, 200 metrekarelik alanı kapsayan sarkıtlardan oluşmaktadır. Milyonlarca yıl önce oluştuğu düşünülen mağaranın içi uzun sarkıtlar ve derin çatlaklarla kaplıdır. Deniz kıyısında bulunan Damlataş Mağarası’nın deniz dalgalarıyla aşınarak şekillendiği düşünülmektedir. Havasının astım ve alerjik hastalıklara iyi geldiğine inanılması sebebiyle mağara, yerli ve yabancı birçok kişi tarafından tedavi umuduyla ziyaret edilmektedir.
Neden Gitmeliyim? İnanılmaz görüntüsüyle, oldukça farklı bir atmosfere sahip olan Damlataş Mağarası, Alanya’nın en çok turist çeken noktalarından biridir. Zira Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan mağara hem yurt içinden hem de yurt dışından binlerce kişinin akınına uğramaktadır. Özellikle astım hastalığı olan kimselerin uğrak noktası olan mağaranın, normalden 8-10 misli fazla karbondioksit ve yüksek oranda neme sahip olmasından dolayı astıma iyi geldiği ispatlanmıştır.
Astım hastaları günde dört saat olmak üzere toplam 21 gününü şifa bulmak için bu mağarada geçirmektedir. Damlataş Mağarası, 2014 yılında turistik amaçla gelenlerin yanı sıra, yalnızca 4 bin astım hastası tarafından ziyaret edilmiştir.
Bunları biliyor muydunuz? Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası Damlataş Mağarası’dır.
Fosforlu Mağara

Burası Neresi? Damlataş Mağarası’nın üçüncü bölümünde bulunmaktadır. Geceleri yansıyan ay ışığı ile mağaranın içindeki fosfor ışıltıları göz kamaştırmakta. Ayrıca bu renkler gündüz de belli olmaktadır. Küçük bir tekne ile mağaranın içi gezilebilir ve yüzebilirsiniz. Bu mağarada kendinizi rüyada gibi hissedeceksiniz.
Neden Gitmeliyim? Damlataş Mağarası’na gitmişken, Fosforlu Mağara’nın da kesinlikle görülmesi gerekiyor. Adını fosforlu renginden alan mağara, her yıl, yaz aylarında binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yalnızca Alanya denizinden geçmekte olan teknelerin bile uğrak noktalarından biri oluyor.
Side

Burası Neresi? Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı turistik bir belde olan Side, yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Yaz turizminin yanı sıra tarih ve arkeoloji bakımından oldukça zengin olan Side, her yıl, yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Side ile Alanya arasında 63 kilometre, yani ortalama 1 saatlik bir mesafe bulunuyor. Dolayısıyla Alanya çevresinde gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken Side’ye ulaşım Alanya-Manavgat hatlı otobüsler, taksi ve özel araçlarla kolayca sağlanabiliyor.
Neden Gitmeliyim? Antik Çağ’da Side Yarımadası üzerinde kurulmuş olan Side, benzersiz doğası, masmavi denizi, el değmemiş tabiatı ve zengin tarihiyle Antalya’nın turizm cennetleri arasında gösteriliyor. Yaz aylarında nüfusunu ikiye katlayan beldede, ”Side Antik Kenti, Apollon Tapınağı, Side Müzesi, Seleukia Antik Kenti, Side Plajları” gibi gezip görülmesi gereken birçok yer bulunuyor.
Manavgat Şelalesi’nde Aileniz ile Keyifli Bir Gün Geçirin!

Burası Neresi?
Irmak sularının 4 metrelik bir falezden dökülmesi neticesinde meydana gelmiştir. Çevresinde farklı piknik alanlarının bulunduğu şelalede şehrin tüm stresini atabilirsiniz. Şelaleden adan suyun şarıltısı ve kuş seslerinin eşliğiyle birlikte burada kampta yapabilirsiniz. Kendinizi doğanın kucağına atabileceğiniz bu harika Manavgat Şelalesi’nin en büyük kaynağı Dumanlı Kaynağı olarak biliniyor.
Bu kaynağın suları kayaların arasından fışkırarak ırmak ile kavuşurken etrafına dumanlar saçar. Tam bu noktada gördüğünüz görüntü sizlerde hayranlık uyandıracak cinsten. İki tane şelalenin bulunuyor olup biri diğerine oranla daha küçüktür. Bölgede rafting, jeep safari gibi aktiviteleri de gerçekleştirmeniz mümkün. Şelalenin hemen yanında bulunan çay bahçelerinde oturup manzaraya karşı bir şeyler yudumlayabilirsiniz. Mangal ve balık alternatiflerinin bulunduğu Manavgat’ta çeşitli lezzetleri tadabilir ve manzara ile eşsiz yemeklerin keyfini çıkartabilirsiniz.
Alanya Seyir Terası

Burası Neresi? Alanya Belediyesi’ne ait bir işletme olan Seyir Terası yalnızca, bir manzara noktası olarak değil; piknik ve dinlence parkı olarak da hizmet veriyor. Alanya’da hafta sonlarını değerlendirebilecek güzel bir alternatif olan parkın kuşkusuz en cazip tarafı, ilçeyi çok geniş açıdan kuşbakışı seyredebileceğiniz Seyir Terası oluyor. Alanya’da gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken Seyir Terası, konum olarak, Antalya-Mersin Karayolu üzerinde Keykubat Bulvarı mevkiinde yer alıyor.
Neden Gitmeliyim? Denizden 650 metre yükseklikte bulunan Alanya Seyir Terası’nda, doğuda, Alanya belediyesi binası önünden başlayıp Mahmutlara kadar uzanan plajları, batıda Damlataş-Kleopatra plajlarını ve Alanya Yarım Adası üzerinde yer alan Kızılkule, Alanya Kalesi, Tersane ve Tophane gibi daha birçok noktayı kapsayan geniş bir manzarayı seyretme imkanı bulacaksınız.
Bunun yanı sıra burada manzaranın keyfini çıkarabileceğiniz gibi oturma alanları veya piknik masalarında dinlenebilir; büfe ve çay bahçelerinde vakit geçirebilirsiniz. Alanya’nın manzarasını seyretmek için gün batımı saatini tercih etmelisiniz. Böylece öğlen sıcağına maruz kalmadan Alanya’nın eşsiz güzelliğiyle birlikte muhteşem gün batımı manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
Kaçırmayın! Alanya Seyir Terası’na sabah saatlerinde gidecek olursanız, manzara eşliğinde mükellef bir sabah kahvaltısı yapmalısınız! Seyir Terası’na gitmek için ilçe merkezinden hareket eden 7 ve 8 nolu şehir içi dolmuşlarını kullanabilirsiniz.
Dim Çayı

Burası Neresi? Dim Çayı, Toroslar’dan doğup, Alanya’nın güneyindeki Tosmur ve Kestel Mahalleleri sınırından Akdeniz’e dökülen yaklaşık 60 kilometre uzunluğunda bir çaydır. Alanya ilçe merkezine 15 kilometre mesafede yer alan Dim Çayı, buz gibi suları ve serinletici doğası, yemyeşil, tertemiz ve adeta cennet gibi tabiatıyla, özellikle yaz aylarında, yerli ve yabancı binler turist tarafından ziyaret edilmektedir. Çay boyunca sırlanmış olan, restoran, çay bahçesi ve kafelerden oluşan bir dizi tesis, yeme-içme ve dinlenme gibi ihtiyaçlar için hizmet vermektedir.
Ayrıca Dim Çayı vadisinde, doğa içinde oturup dinlenebileceğiniz ve hatta piknik yapabileceğiniz çardaklar mevcuttur. Dim Çayı üzerinde ayrıca Dim Barajı ve baraj gölü bulunmaktadır. Göl ve çay üzerinde göl üzerindeki Ak Köprü mevkiinden başlayıp 5,5 kilometrelik bir parkurda tamamlanan rafting gibi heyecan verici, adrenalini yüksek ekstrem sporlar ve yüzme gibi aktiviteler yapılabilmektedir.
Neden Gitmeliyim? İçeceğinizi yudumlayıp, kuş seslerini dinlerken, suyun ayaklarınızın altından kayıp gittiğini düşünün. Çayın serinliğiyle ferahlayabilirsiniz. Etrafta kullanabileceğiniz birçok tesisi olan Dim Çayı, Alanya sıcağından uzaklaşmak isteyenler için harika bir seçenek. İşte bu harika hayali Dim Çayı’nda gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Dim Çayı’na ulaşmak için Alanya merkezden hareket eden tarifeli otobüslere binebilir veya özel araç kiralayabilirsiniz. Özel araçla ulaşım için Alanya’dan Gazipaşa-Mersin istikametinde, D-400 karayolu ya da çevreyolu üzerindeki tabelaları takip etmek yeterli!
Kaçırmayın! Dim Çayı ve çevresinde gerçekleştirilen jeep safari, ATV safari, bisiklet ve doğa yürüyüşü gibi etkinliklere mutlaka katılmalısınız. Jeep safari veya ATV safarilerinden herhangi birine katılarak, Türkiye’nin en güzel mağaralarından biri olan Dim Mağarası’na ulaşabilir, bu doğa harikasını yakından görme şansı elde edebilirsiniz. Bu arada Dim çayı çevresinde konaklamak için düşük yatak kapasiteli pansiyonlar mevcut.
Alanya Seyir Terası

Alanya yamaç paraşütü turu (paragliding) uzun yıllar,disiplinli bir eğitim sonucu yetişmiş uluslararası havacılık federasyonu FAI ve yetkili kurumlarca belgelendirilmiş deneyimli pilotlar eşliğiyle yaklaşık 700 metre yüksekliğindeki yassı tepeden atlayıp dünyaca ünlü Kleopatra plajına iniş yaparak gerçekleştireceğiniz heyacan dolu zevkli bir uçustur.Gerekli bilgilendirme ve hazırlıktan sonra bir kaç adım koşarak pilot ile birlikte ikili atlayış yaparsınız. Alanya yamaç paraşütü turu size kendinizi Alanya semalarında şehir,Akdeniz ve kale manzarasıyla beraber bir kuş gibi özgür hissedeceğiniz harika,unutulmaz bir deneyim sunar.Yamaç paraşütü uçuşu yaklaşık 15-20 dakika sürer.Alanya Yamaç paraşütü turuna uçma isteği olan herkes pilot eşliğinde önceden herhangi bir deneyime veyahut eğitime sahip olmadan kolaylıkla katılabilir.